Activitats

Diàlegs amb música. "Pau Casals contra la guerra. Una mirada contemporània"

30/10/2018

Diàlegs amb música. "Pau Casals contra la guerra. Una mirada contemporània"Acte concert al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB, el 30 d'octubre (19 h)

"Diàlegs amb música" és una programació de converses que ens permetrà conèixer millor la dimensió internacional de Pau Casals i el seu compromís viu amb la defensa de la pau i la dignitat de les persones.
És una iniciativa de la Fundació Pau Casals amb la col·laboració del CCCB que combina música i paraula a partir del debat entre músics, intel·lectuals, i experts en el llegat de Pau Casals i en el seu compromís viu amb la música i de la defensa de la pau.

Diàleg amb:

Joan Fuster Sobrepere, professor d’Història Contemporània i director dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC

Mònica Pagès Santacana, periodista cultural, especialitzada en música clàssica i en arts plàstiques.

Alfons Martinell Sempere, Professor Emèrit de la Universitat de Girona. Ex director de la Càtedra Unesco de Polítiques Culturals i Cooperació
---------------------------------------------

Concert a càrrec de:

Paula Sánchez Lahoz, violoncel
Yoko Suzuki, piano


Intermezzo de Goyescas, Enric Granados
Serenade, Gaspar Cassadó
Sonata Op. 19 3er moviment, Sergei Rachmaninov

------------------------------------------------------------------------------

Aquest proper 11 de novembre se celebrarà el centenari de l’armistici de la I Guerra Mundial. Aquest drama trasbalsà Pau Casals. Després de viure a New York, tornà a Europa i fixà la seva residència a Barcelona. L’efecte de la guerra enfortí encara més les seves conviccions en contra de la guerra i de defensa dels més humils. La seva arribada a Barcelona comportà un ferm compromís social, del qual la música n’era una expressió artística. L’any 1920 creà l’Orquestra Pau Casals, que fou una dels millors del món. Sis anys després creà l’Associació Obrera de Concerts per fer arribar als més humils el valor de la música com a vehicle d’emancipació social. Al llarg de la seva vida, la defensa activa de la pau, el diàleg, la democràcia i la defensa dels més humils foren la seva resposta vital de lluita contra la guerra.
En aquest diàleg amb música volem compartir una conversa sobre l’impacte de la guerra en la vida i llegat humanístic i musical de Pau Casals des d’una mirada contemporània.

Aforament limitat. Inscripcions gratuïtes: fundacio@paucasals.org

Més informació: http://www.paucasals.org/
Fundació Pau Casals

Avinguda Palfuriana, 67
43880 Sant Salvador, El Vendrell

Museu: +34 977 684 276
Fundació: +34 933 192 021

Fax. +34 977 684 783


 · W3C WAI-AA, WCAG 1.0 · valid XHTML 1.0 · valid CSS · creat per Signia